Hygiëne voorschrift rauw voer

Rauwe voeders en prooidieren bevatten van nature verschillende bacteriën. Voor gezonde dieren zijn deze bacteriën niet ziekmakend. Voor mensen, vooral jonge kinderen, ouderen en mensen met een verminderde weerstand, kunnen deze bacteriën mogelijk wel tot problemen leiden.

Hygiënevoorschriften rauw voer

Om diepvriesproducten op de juiste manier te bewaren en te ontdooien dien je de volgende voorschriften in acht te nemen:

  • Bewaar de producten goed verpakt in de diepvries bij - 18°C. Wanneer het product in aanraking komt met lucht, dan kan het product langzaam uitdrogen en vermindert de voedingswaarde.
  • Ontdooi het rauwe voer en prooidieren in een lekvrije en afsluitbare bak in de koelkast zodat het niet in aanraking komt met uw eigen voedsel.
  • Bewaar het vlees niet langer dan 2 dagen in uw koelkast, mocht een kiloverpakking teveel zijn voor 2 dagen, neem dan kleinere rollen of verdeel de rol of zak dan in meerdere porties wanneer het product nog bevroren is.
  • Voorkom kruisbesmettingen en was alles wat in aanraking is gekomen met het rauwe voer goed af met warm water en afwasmiddel of een desinfectiemiddel.
  • Hoe hoger de temperatuur, hoe sneller de bacteriën zich zullen vermeerderen. Geef uw huisdier het rauwe voer in een koele ruimte en uit de zon.
  • Als uw huisdier het rauwe voer niet binnen een uur heeft opgegeten, gooi het dan weg.
  • Zorg ervoor dat er geen vliegen in de buurt van het rauwe voer kunnen komen. Vliegen kunnen bacteriën verspreiden.
  • Zorg ervoor dat er geen kleine kinderen in de buurt van het rauwe voer kunnen komen.

Al onze producten bevatten enkel dierlijke grondstoffen, waarbij het voor kan komen dat er productvreemde materialen in de grondstoffen aangetroffen worden. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan hagel in wild, of steentjes in fazant producten (vanuit de maag). Wij proberen, onder andere door middel van metaaldetectie, te voorkomen dat dit in het eindproduct terecht komt. Echter kunnen wij nooit helemaal uitsluiten dat dit niet in het eindproduct aangetroffen kan worden. Daarom raden wij aan om de mixen voor het voeren te inspecteren op de aanwezigheid van dit soort materialen.